Alla inlägg under mars 2008

Av Caro - 8 mars 2008 16:04


undefined

Lillasyster kommer till Kyoto nästa vecka då mitt lov börjar. Åker och hämtar henne på Osaka Kansai International airport och för det måste jag veta var bussen eller tåget går från. Det resulterade i en underbar vårpromenad i Kyoto Stations jättelika glas- och betongkatedral.


Åker rulltrappan hela vägen upp till 15:e våningen...





Fint med rolig arkitektur på vägen upp.


Trädgård med bamboo-träd högst upp med Kyoto Tower i bakgrunden.


Panorama mot 131 meter långa Kyoto Tower från nånstans inne på Kyoto Station. Det är jättelätt att gå vilse här.


På väg ner till marknivån igen...


Astroboy kör sin vanliga pose.


Självklart handlade jag min kära 1 meters-baguette som syns längst bak i mitten. Den var knaprig och smakrik och slet sönder min gom och tandkött något, men det var det värt!


Jag såg denna på Kawaramachi dori på vägen hem. Skåne Klubben? Får Stockholmare också vara med?

Av Caro - 7 mars 2008 19:24

Köpte så kallade flashcards idag på favoritaffären för nödvändiga skolsaker, Loft. Ankan är inte bara gullig, den har en funktion också. Den ska hjälpa mig att minnas kanji-tecken.


Det finns 80 sidor i ankan. Jag skriver ett kanji på framsidan och på baksidan skriver jag betydelse och uttal. Det här hjälpte mig jättemycket när jag skulle plugga de två första skriftspråken på japanska; hiragana och katakana. Bra format att ha i väskan dessutom om så att jag kan ta fram om jag skulle känna mig uttråkad på tåget.


Vi har hittills lärt oss 198 kanjis och fler lär det bli. Förhoppningsvis har vi prov på måndag på de senaste 20 tecknen.


Ja, jag skrev förhoppningsvis. Jag gillar ju prov! Hur ska jag annars veta vad jag kan och vad det är jag behöver förbättra?

Av Caro - 6 mars 2008 23:30

Efter att ha suttit begravd i läxor och kanjistudier var det dags för lite avslappning. Dagens avsnitt av Terminator; the Sarah Connor Chronicles fick mig att tappa hakan och sitta tyst i flera minuter. Damn you, cliffhangers!


För den som inte är bekant med serien kan jag upplysa om att den utspelar sig efter Terminator II; Judgement Day. I serien har de blastat fram i tiden för att undvika Sarah's död i tredje filmen Terminator; Rise of the Machines och det var nog det bästa de kunde göra för att den tredje filmen var i samma klass som Britneys "Crossroads".


Gillade man Terminator II, gillar man definitivt denna serie. Den känns inte som Scooby Doo, med en ny fiende som huvudkaraktärerna dödar eller plockar av masken på varje avsnitt. Nej, den är faktiskt väldigt mycket bättre än så.


Bilden är lånad från IMDB.com 

Av Caro - 5 mars 2008 17:35

Jag älskade verkligen serien Sex & the city. Det var nånting som jag inte ens brukade se på tv egentligen. Jag fastnade efter att ha sett ETT avsnitt och efter det köpte jag DVD-boxen, skolådan, och sen var det kört. Minns inte ens vilket avsnitt det var, så uppslukad blev jag.


Det finns ingenting jag inte gillar med den serien. Allt från dialogerna, de ibland knäppa överanalyserna till förhållandena och för att inte snacka om Carries garderob (tack stylisten Patricia Field) och introduktionen till Manolo Blahniks underbara värld.


Nu hittade jag en feature på YouTube. Jag vill också ha ett bord med skor och ytterligare ett för väskor. 



Av Caro - 4 mars 2008 16:55

Om dryg två veckor åker jag till Beijing för shopping och sightseen. Jag har redan varit där en gång och blev lite kär i staden, dess kulturhistoriska arv och shopping. Sist jag var där hade jag köpt Wilma-guiden som jag slängde efter halva resan för att den sög sten.


Jag gillar att handla reseböcker. Efter att ha inhandlat Time Out's Tokyo-guide blev jag kär i bokens utsnitt och grymt uppdaterade...ja...allt från must-visit-restauranger till vad det kostar att gå på tempel. Bloggen Tokyo Tidbits (tokyotidbits.blogspot.com) hjälpte dessutom till med inside-info om allt från klädestorlekar till väderfrågor som inte boken kunde besvara.


Beställde Time Out Beijing, och självklart, kort därefter hittade jag en ytterst intressant blogg, Älskade Beijing (alskadebeijing.blogspot.com), med alla guldställen jag inte hittade till förra gången jag var i Beijing. För den som ska åka till Beijing är denna blogg ett måste. Se det som en förberedelse inför shoppingrundan med bilder och eventuella väganvisningar.


För den delen är jag snart pank. Lever snart på luft, kärlek och goda nudlar för 7 kr och 500 kcal per paket. Jäkla CSN som inte räknade med att vi skulle betala vår kursavgift denna månad och betalade ut för lite pengar. Tur är ju att nästa utbetalning kommer lagom till Beijing-resan. Sayonara fattig student. Nihâo shopping!

Av Caro - 3 mars 2008 19:37

Rille hade bestämt sig för att ha mig som Show & Tell-ämne i dagens lektion. Vår lärare tyckte att det var gulligt.


Här kommer ett översatt utdrag. Det låter väldigt basic på svenska, men försök själv att säga det här och lite till på japanska...


undefined"Idag ska jag om min flickvän, Caro-san.

Hon är 177 cm. Hennes vikt är okänt. Ingen vet och Caro-san själv vet inte heller.


Hennes favoritsaker är gulliga saker. Till exempel, detta gosedjur gillar hon jättemycket *räcker mig Zero på bilden*. Hennes favoritdjur är små och fluffiga hundar.


Hennes hobby bland annat klättring, foto, jogging, shopping och hon gillar också att spela datorspel. På vår andra dejt spelade vi ett spel som kallas CounterStrike. Caro-san vann för att hon är verkligen duktig.


Caro-san är min ichiban ii onna!* "

* Number one woman


Av Caro - 2 mars 2008 16:08

Klockan är 9 när Make up-artisten Namiko välkomnar oss till Butiken där Victoria & jag ska sminkas. Hon låter oss veta att hon inte sovit många timmar för att det varit mycket jobb med förberedelserna inför dagens fotosession. Hon ser dock hur pigg och fräsch ut som helst, trots brist på skönhetssömn.

Efter sminkning, hårstyling och frukost sätter vi oss i en proppfyllda skåpbilen med Butikens höstkollektion för 2008 kör iväg till Studion där fotografen väntar. Provfoto, lunch och körde vi igång. Bytte om, bättrade på smink och tillbaka och posera. Blixtarna sköt iväg och fyra timmar senare var vi klara. Inte en tråkig stund på hela dagen.



På nedre bilden: Designergänget och modellen Sean.


Ibland var kläderna för små, men det som inte syns framför linsen existerar inte. Vid något tillfälle skulle jag ta av mig ett par byxor, som jag av ett under fått på mig. Tog i så mycket för att få den att glida ur vaderna att jag höll på trilla omkull i provrummet.


Vi lekte "följa John". Vi gjorde inte som fotografen & designern sa, vi gjorde som de gjorde och följde deras kroppsspråk. Det gjorde språkbarriären mindre. Tur att vi inte hade repliker. Risken för en Lost in Translation-situation hade då varit enorm.


Nu: Utmattad. Sova.

Imorrn: Rille har Show & Tell i skolan. Berättar imorrn vad han ska visa och berätta om.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards